Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä, jotka usein askarruttavat asiakkaitamme.

Sisällysluettelo

Kenelle palvelumme sopivat?

Palvelumme sopivat parhaiten organisaatioille, jotka haluavat ottaa vakuuttamisen ja riskienhallinnan osaksi hyvää hallintotapaa. Siitä hyötyvät todennäköisimmin yritykset, joiden vahinkovakuutusmaksut ovat vähintään 20 000 € vuodessa.

Kenellä on vastuu?

Vakuutio ottaa vastuun yrityksesi vakuutusten hoidosta sovitussa laajuudessa. Vakuutiolla on vakuutusten tarjoamista koskevan lain (234/2018) edellyttämä vakuutusmeklarin vastuuvakuutus 2.000.000 euroon asti.

Miten säästän vakuutusmaksuissani?

  1. Vakuutusyhtiöt antavat ns. vakuutusmeklarialennuksen.
  2. Karsimme yrityksesi vakuutuksista kaiken turhan.
  3. Kilpailutamme vakuutuksesi vähintään kuudessa vakuutusyhtiössä.

Teettekö yhteistyötä jonkun tietyn vakuutusyhtiön kanssa?

Päivittäiseen toimintaamme kuuluu asiointi vakuutusyhtiöiden kanssa, mutta emme ole vakuutusyhtiöiden kanssa missään riippuvuussuhteessa, joka olisi ristiriidassa asiakkaan etujen kanssa. Tämä olisi laitonta.

Myyttekö vakuutuksia?

Me emme myy vakuutuksia, vaan toimimme niiden välittäjänä. Emme myöskään saa komissiota tai muutakaan palkkiota vakuutusyhtiöiltä välittämistämme vakuutuksista, sillä se olisi laitonta.

Mitä vakuutuksia välitätte?

Välitämme kaikkia vahinko-, eläke- ja henkivakuutuksia. Vahinkovakuutuksiin kuuluvat mm. omaisuus-, keskeytys-, vastuu-, ajoneuvo- ja työtapaturmavakuutukset. Näiden lisäksi kauttamme saa erikoisvakuutuksia kuten kyber-, ympäristövastuu- ja luottovakuutuksia.

Mitä palvelu maksaa?

Palvelun hinta riippuu yrityksen koosta ja valitsemistasi palveluista. Palvelut voidaan ostaa kiinteällä palkkiolla tai asiakkaan halutessa säästöihin perustuvalla palkkiolla. Ota yhteyttä saadaksesi tarjouksen palveluistamme.

Mikä on vakuutusmeklari?

Vakuutusmeklari on vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuutuksenvälittäjä toisin kuin vakuutusyhtiöiden oma myyntihenkilökunta, joka toimii vakuutusyhtiön lukuun. Vakuutusmeklari toimii asiakkaansa valtuuttamana ja edustaa heitä vakuutusyhtiöihin päin.

Vakuutusmeklarin toiminta on lailla säädeltyä ja vain Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin merkitty taho saa käyttää nimikettä vakuutusmeklari.

Tarkemmin tietoa löytyy täältä

Mikä on vakuutusmeklarialennus?

Vakuutusmeklarialennus on vakuutusyhtiöiden antama alennus asiakkaidamme vakuutusmaksuista. Alennus voi olla jopa 15% vuotuisesta vakuutusmaksusta ja se perustuu vakuutusyhtiön säästämiin myynti- ja asiakaspalvelukuluihin meklarin korvatessa vakuutusmyyjän.

Saatteko palkkioita vakuutusyhtiöiltä?

Emme saa palkkioita vakuutusyhtiöiltä, sillä se olisi laitonta.

Mitä vakuutusyhtiöitä käytätte?

Käytämme kaikkia kotimaisia sekä valikoituja ulkomaisia vakuutusyhtiöitä.

Voinko asioida suoraan vakuutusyhtiöiden kanssa?

Kyllä ja ei. Ottaessasi käyttöön Vakuution, siirtyy yrityksesi vakuutusyhtiöiden näkökulmasta ns. meklariasiakkaaksi. Tällöin kaikki vakuutusasiat, esim. muutospyynnöt vakuutuksiin tai epäselvyydet laskuissa, annetaan Vakuutusosaston hoidettaviksi, joka asioi vakuutusyhtiön meklaripalvelun kanssa.

Poikkeuksena edelliseen ovat vahingot, jotka voit halutessasi ilmoittaa suoraan vakuutusyhtiöön tai antaa Vakuution hoidettavaksi.